040-615 35 00 fontuxfonster@gmail.com

Skjutdörrar? Skjutparti?

Är ni på jakt efter skjutdörrar eller skjutparti?
Läs mer

Njut av mångsidigheten av skjutdörrar

Obegränsade möjligheter med skjutdörrar

Skjutdörrar öppnar obegränsade möjligheter för mångfalden i ett utrymme. Du kan enkelt dela mellanslag och till och med skapa komplexa rymdlösningar. Med en skjutdörr kan du också skapa utrymme och göra ett mindre utrymme större genom att kombinera flera rum tillsammans.

 

Modernt

Den nuvarande trenden i moderna lägenheter är att bygga mindre lägenheter och utnyttja varje kvadratmeter. I dessa situationer är en skjutdörr ett populärt dörrval. Om man öppnar en vanlig dörr tar den mer plats, medans en skjutdörr glider längs med väggen vilket sparar utrymme. Skjutdörrar öppnar möjligheter för annan typ av inredning, eftersom skjutdörrar också kan användas som rörliga väggar.

Ge ert hem öppna ytor. Släpp in ljuset och låt trädgården bli en del av ert vardagsrum. Gränsen mellan ute och inne suddas ut med rätt val av skjutdörrar.

Skjutdörrar från fontux, skjutdörr i aluminium, trä eller PVC. Nya Pro, med 10 års garanti, samt nya lågemmissionsglaset ”Superenergi Plus” med marknadens bästa glasgaranti, hela 10 år.

Styrka och mångsidighet

Vi levererar skjutdörrar av trä, trä och aluminium, aluminium och i PVC. Vi kan tillverka de flesta storlekar, de flesta utföranden, de flesta färger och med olika typer av glas. Hos fontux är det du som själv designar din nya skjutdörr. Ni kan få dem precis som ni vill ha dem.

PVC

Det här är dörren för dig som vill ha en designad skjutdörr med raka linjer i skandinavisk design. Skjutdörren är utrustad med tilt-funktion och är perfekt för dig som vill kunna vädra med skjutdörren utan att regn och smuts blåser in. Då dörrbladet har denna typ av vädringsfunktion kan man med fördel ha fasta fönster intill vilket reducerar dina kostnader. Dörren kan förses med självstängande funktion  vilket underlättar öppning och stängning. Dörrbladet öppnas och hamnar i ett inre spår och glider lätt på skenorna. Vid stängning går dörrbladet in i ett vädringsläge som sedan stängs med handtaget.

Trä

Fontux erbjuder både klassiska skjutpartier och som tillval med aluminiumbeklädd utsida.  Alla våra dörrar görs på beställning och tillverkas enligt individuella krav.

Skjutpartier tillverkas av de bästa träslagen som skapar en bättre formstabilitet. Fontux skjutpartier har en slät elegant design.

Fontux träprodukter har 5-års garanti.

Aluminium

Så vackert som trä kan vara, är det extremt dyrt att behålla, och det kräver nästan konstant underhåll. Skjutpartier som använder aluminium kräver nästan inget underhåll, och har ett naturligt sätt att hålla sig skyddade. Detta sker genom en naturlig oxidationsreaktion som i stället för den korrosion som finns i andra metaller producerar en skyddsfilm som reparerar sig när den skadas genom förnyad oxidation.

Aluminiumbeklädda 

En klok kombination av virke och aluminium gör fontux skjutbara glaspartier ännu bättre. Jämfört med standard skjutbara glaspartier i trä håller dessa dörrar längre och behåller ett bra utseende även under svåra väderförhållanden.

Träet håller värmen och komforten medan aluminiumet på utsidan ger ett bättre motstånd mot ändrade väderförhållanden. Dessutom kräver dessa aluminiumklädda lyft- och skjutdörrar nästan inget underhåll genom åren.

Så vad väntar ni på?

Boka hembesök för era Aluminium-Fönster redan idag. Vill ni veta mer så är det fritt fram att ställa frågor till oss om våra fönster. Vi hjälper mer än gärna till.