040-615 35 00 fontuxfonster@gmail.com

Träfönster

Många tycker att trä är överlägset det bästa av alla material
Läs mer

Gör som många andra i Sverige och skaffa träfönster  

Många fördelar

Träfönster påverkas inte av värme eller kyla. Faktum är att trä är så dålig ledare av värme att det anses vara en isolator. Det är också mindre benäget för kondensation.

Lätta att underhålla

Timmer är också det enklaste materialet att ”anpassa” för en vägg. Trä monteras enkelt på ett sätt som inte släpper in någon varm eller kall luft längs gränssnittet med väggar eller tak.

Trä är överlägset det snyggaste av alla byggmaterial.

Det är bra för att ge ett ”naturligt” utseende. När det används på en dörr eller ett fönster, hjälper det att integrera naturen i hemmet.

Rostar aldrig

Trä rostar aldrig. Och det är lätt underhållet. Vissa material, som aluminium, är omöjliga att fixa och måste bytas ut om de är skadade eller förvrängda av värme, kyla eller skador. Träfönster är enkelt monterade och behöver inte bytas ut. Detta gör att man kan behålla samma fönster i år efter år underhållet otroligt  enkelt.

Överlägsen hållbarhet

Träfönstren varar förmodligen för evigt om du underhåller dem. Du kan återställa träfönster år efter installeringen och få dem att se ut som ”nya”. Om du har ett strukturellt problem med en träfönsterram kan du vanligtvis reparera den. Kosmetiska problem är också mycket lättare åtgärdade.

Bra för miljön

Miljöhänsyn, och lusten att undvika fula plastfönster, har gjort trä ett starkt rekommenderat material för fönsterramar. Träfönster är särskilt långvariga och motståndskraftiga mot förfall, och en mängd olika ytbehandlingar och lackering kan göra till och med den modernaste träfönsterna mer attraktiva.

Träfönster är lätt att ta hand om

Träfönsterramar är lätta att underhålla, särskilt när de tillverkas av lövträd, t.ex. ek, lönn eller valnöt. Fönsterramar av lövträ kan ha en livstid med minimalt underhåll, och om du väljer fönster av hög kvalitet, kommer dina fönsterramar inte att snedställas eller spricka. Oroa dig inte för naturlig rörelse eller svullnad av dina träramar: träet kommer att expandera och contractera, men träfönsterramar är i själva verket mycket mindre benägna än plastfönsterramar. I genomsnitt kommer ett plastfönster att expandera dubbelt så långt som ett träfönster, och i mycket varmt väder kan plast faktiskt mjukna och vrida sig. Denna massiva expansion och vridning kan leda till splittringar i tätningsmedlet som håller glaset i PVC-ramen.

Träfönster isolerar bra

Trä är en av naturens mästerverk som en naturlig isolator och som håller temperaturen i ditt hus bra. Trä är naturligt isolerande vilket hjälper till att behålla värmen i ditt hus. Detta minskar också koldioxidutsläppen och minskar därför din elräkning medan du håller ditt hushåll varmt och bekvämt.

Så vad väntar ni på?

Boka hembesök för era Aluminium-Fönster redan idag. Vill ni veta mer så är det fritt fram att ställa frågor till oss om våra fönster. Vi hjälper mer än gärna till.